Rallycross

rallycrossIntensivt, tätt, snabbt och viss plåtkontakt. Rallycrossen är fylld av action. Det handlar också om korta lopp, i regel med sex bilar i varje vilket gör att starten är viktig. Kanske rent av det allra viktigaste, för banorna är sällan mer än 1200 meter långa och förarna har bara tre varv på sig innan målflagg. Och efter den asfalterade startrakan väntar lätt kuperad terräng där banan vindlar fram med omväxlande grus och asfalt som underlag. Omkörningar förekommer, men ingen vill släppa någon konkurrent före sig och banan är ofta smal så det är tufft att komma om.

I 90 procent av fallen ser publiken hela banan. Ett spektakulärt och spännande moment är det så kallade alternativspåret, en slinga föraren måste välja att köra en gång i varje heat.

Läs mer om Rallycross på www.sbf.se

2014-03-19

För tredje året i rad kommer det att köras RallyCross 2150 i vårt distrikt. Tävlingarna körs samtidigt som Sponsorcupen kör sina deltävlingar i Folkrace. Intresset är inför 2014 på topp och förhoppningarna om att bli cirka 20 bilar till start under året är inte omöjligt.
Mer information finns på sponsorcupen.se. Det finns även en Facebook grupp ”Rallycross MittSverige” där man kan följa vad som händer.
Tävlingarna körs i Jämtland i och omkring Östersund.
Tävlingarna körs enligt SBF regler för 2150.
Information och anmälan görs på sponsorcupen.se 

 

Mötesprotokoll

 

Kontakt

SammankallandeLedamot  
Tomas ArnessonPeter Karlsson--
Ljuslinsvägen 6
856 53 Sundsvall
070-655 49 69